Voditeljica i pedagozi

Pinokijev pedagoški tim sastavljen je od kvalitetnih i mladih pedagoga koji su svoja sportska i umjetnička znanja i iskustva posvetili prenošenju djeci i mladima.

Voditelji kluba su vrsni pedagozi sa završenim plesnim školama i akademijama. Ujedno svojim plesnim sposobnostima grade karijeru na javnoj sceni. 

Uz svoje karijere koje su ostvarili u umjetnosti i sportu, posvetili su se isključivo radu s djecom i prenošenju stečenih znanja na nove naraštaje, u želji da članovi kluba zavole ples kao umjetnost .

  • Christian Nujster predsjednik i pedagog kluba – KSF ( kondicija,snaga,fleksibilnost), impro – početni i napredni
  • Mihaela Tunjić (Dolački Jozić), baletna pedagoginja 
  • Sabina Nujster, akrobatika – juniorska i seniorska prvakinja u RG u RH
  • Ivona Grubišić Pupić – dopredsjednik i pedagog  kluba-  plesna tehnika/izvedba, impro – početni i napredni

Acro – trening se sastoji od učenja i svladavanja acro elemenata za acro i open plesnu kategoriju. Preporuka je da natjecateljska grupa pohađa acro grupu.

KSF – sastoji se od treninga kondicije, snage i fleksibilnosti s ciljem ostvrenja visoke fizičke i kondicijske spreme iz plesnog aspekta.

Tehnika/izvedba – cilj je povećanje amplitude i kvalitete pokreta, svijest i kontrolu tijela radi pravilnog izvođenja tijelu zahtjevnih elemenata. Trening se sastoji od pripreme tijela kroz osnovne elemente, te tehnike gdje se plesači upoznaju sa tlom kao osloncem, uče kako koristiti pod u svoju korist i sa time stječu novu vrstu koordonacije. Elementi, vježbe i sekvence s vremenom postaju kompleksnije. Isto tako, treninzi bi dodirivali i osnove partneringa gdje se gleda i na drugo tijelo kao oslonac i podršku.

Impro/kompozicija – potiče i uči plesače slobodnom izražavanju kroz vođenu improvizaciju i zadatke, gdje se plesači susreću sa prvim korakom stvaralaštva i vlastitom originalnošću. Kompozicijski elementi doprinjeti će umjetničkom odabiru i izgraditi plesača kao umjetnika.

Balet je bitna osnova/baza za daljnje usavršavanje .

Uče se forme tijela, baletne pozicije , otvoreni položaj stopala (kako da cijela noga bude zarotirana iz kuka prema van).

Obzirom da baletna tehnika ne poznaje upotrebu sile i naglih pokreta, raditi će se na tome da svi pokreti budu kontrolirani, mekani i ne izvedeni na  zgrčenim mišićima, već istegnutim u «daljinu».

Balet – pohađaju svi upisnici po želji, poželjno je da napredna natjecateljska grupa pohađa balet.

Grupe koje pohađaju program napredne grupe cilj nam je da se u ovaj program uključe plesači koji su do danas nastupali na domaćim i inozemnim natjecanjima, festivalima, plesači koji pohađaju plesne škole, i koji imaju iskustva u plesu a da su starija od 12 godina. Iznimka je moguća  ukoliko je neko dijete iznimno talentirano, ili kojeg voditelj uoči i preporuči. Grupa je natjecateljska.

Ostali polaznici priključuju se grupama unutar PC Tala , ovisno o želji polaznika.

Pinokio klub raditi će pod pokroviteljstvom PC Tala, sa kojim usko surađuje već od početka osnivanja.

Cilj – je profesionalna obuka plesača ciljanom stilu, natjecateljskom duhu, radnoj etici te predanosti i edukaciji o vlastitom tijelu. Želja nam je mlade perspektivne plesače/umjetnike pripremiti i izgraditi za daljnje usavršavanje.